Orthodontie Kliniek Zaandam

ONZICHTBARE BEUGELS

Uw tanden kunnen worden gereguleerd met onzichtbare beugels, waarbij gebruik wordt gemaakt van een serie van doorzichtige hulsjes, die om het gebit passen. Er komen dus in principe geen brackets (slotjes) of draden aan te pas.

Elke twee weken (in enkele gevallen één maal per week) plaatst u twee nieuwe hulsjes, waarbij de tanden beetje bij beetje worden rechtgezet. De hulsjes worden alleen verwijderd om te eten, te drinken en te poetsen.
Ongeveer 1 x  per 6 weken bezoekt u de behandelaar om de behandeling te volgen en kleine aanpassingen uit te voeren.


DE BEHANDELING

Indien u voor een behandeling in aanmerking komt, zal eerst een voorlopig schriftelijk behandelplan met kostenraming worden opgesteld en opgestuurd.
Door de Amerikaanse techniekkosten kunnen de kosten ca. twee maal zo hoog zijn als de kosten voor een traditionele orthodontische behandeling met vastzittende apparatuur. De kosten zullen liggen tussen de € 1800,- en € 3500,- en zijn afhankelijk van de ernst van de afwijking en de duur van de behandeling.
De techniekkosten (ca. de helft van de totale kosten) en de kosten voor de behandeling zelf worden in het algemeen bij volwassenen niet vergoed door een zorgverzekeraar.

Na het eerste consult zal een specialistisch uitgebreid onderzoek plaatsvinden, waarna een definitief behandelplan kan worden opgesteld, dat met u zal worden besproken. Daarna kunnen de afdrukken voor de beugels worden genomen en na enkele weken kan met de behandeling worden gestart.

De behandeling is pijnloos, comfortabel, onzichtbaar en geeft geen spraakproblemen.
De gemiddelde behandelduur is 9-15 maanden, maar afhankelijk van de ernst van de afwijking kan de behandeling ook langer zijn.

Zie ook www.invisalign.com