Orthodontie Kliniek Zaandam

ORTHODONTISCHE BEHANDELINGEN

ALGEMEEN

Orthodontie (beugels) heeft tot doel het corrigeren van een foutieve stand van tanden en/of kaken zodat een functionerend, gezond gebit en een mooie lach kunnen worden verkregen.

Een orthodontische behandeling kan op vrijwel elke leeftijd worden uitgevoerd. De voorkeur gaat echter uit naar een behandeling op 10- tot 13-jarige leeftijd.

Er zijn verschillende beugels die zowel binnen als buiten de mond gebruikt kunnen worden. In sommige gevallen is het nodig dat kiezen door de eigen tandarts worden getrokken. Bij volwassen patiënten met ernstige afwijkingen moet soms een kaakoperatie worden uitgevoerd.


NIET PIJNLIJK

Een orthodontische behandeling is niet pijnlijk, hoewel de tanden enigszins gevoelig kunnen worden na het plaatsen van de apparatuur en na de maandelijkse controle. Gedurende de orthodontische behandeling is het nodig dat de eigen tandarts het gebit regelmatig blijft controleren op cariës (gaatjes) etc.


BEHANDELINGSDUUR

De gemiddelde actieve behandelingsduur voor de meeste afwijkingen is ongeveer 2,5 jaar. Daarna volgt er een stabilisatie- of retentie-fase van 1 tot 2 jaar.


RESULTAAT

Een geslaagd eindresultaat kan uitsluitend worden bereikt met optimale medewerking bij het dragen van de apparatuur en een perfecte mondhygiëne!