Orthodontie Kliniek Zaandam

UITNEEMBARE APPARATUUR

Er zijn verschillende soorten uitneembare beugels. Zij worden meestal gebruikt voor, gedurende en na een behandeling met vaste apparatuur.
Deze beugels worden vooral gebruikt om de groei van de kaken te beïnvloeden en in mindere mate om tanden te verschuiven.

De meest gebruikte uitneembare beugels zijn de kunsthars platen voor de bovenkaak en de dubbele beugels voor de onder- en bovenkaak, de zogenaamde ACTIVATOREN. Er zijn echter veel meer uitneembare beugels in vele vormen en maten.


VERDER

De beugels moeten DAG EN NACHT worden gedragen en alleen uitgedaan worden bij het eten, het tandenpoetsen en het watersporten, tenzij er andere instructies zijn gegeven.

Vooral de eerste dagen kan het spreken wat lastig zijn, maar dit gaat al na een paar dagen veel beter. Er kunnen pijnlijke plekjes in de mond ontstaan, maar deze zijn makkelijk te verhelpen in de praktijk.
Na de actieve behandeling kan een zogenaamde positioner of een bovenplaat gebruikt worden om het bestaande resultaat te stabiliseren.
De positioner is gemaakt van een soort rubber en past precies om alle tanden en kiezen heen om ze op hun plaats te houden. De positioner kan ook als mondbeschermer worden gebruikt tijdens contactsporten.

Meer informatie over deze en andere beugels is te vinden op www.orthodontist.nl.