Orthodontie Kliniek Zaandam

VASTZITTENDE APPARATUUR

De vaste beugel bestaat uit brackets (of slotjes) en boogjes. Deze beugel zorgt voor de beste en mooiste resultaten omdat met deze beugel tanden en kiezen precies op de juiste plaats kunnen worden gezet.

Een goede medewerking tijdens een behandeling is van essentieel belang voor het bereiken van een optimaal eindresultaat. Slecht poetsen heeft tot gevolg dat er verkleuringen van de tanden en gaatjes ontstaan. Ook tandvleesontstekingen kunnen optreden.
De beste manier om het gebit schoon te houden is om 3 á 4 keer per dag te poetsen, het liefst na elke maaltijd en voor het slapen gaan.
Kijk regelmatig met plaque-verklikkers of alle plaque echt weggepoetst is.
De brackets en de tanden moeten altijd glanzend schoon zijn!

Indien tijdens een behandeling een fluorspoeling wordt voorgeschreven dient deze gedurende de hele behandeling te worden gebruikt.


VERDER

Na het plaatsen van de vaste beugel kunnen de tanden wat gevoelig worden, vooral bij het kauwen. Het is dan beter om enige dagen zacht voedsel te eten.

Gedrurende de behandeling kan het nodig zijn om elastiekjes te dragen. Deze moeten dag en nacht gedragen worden, tenzij andere instructies worden gegeven. Vervang de elastiekjes elke dag en zorg altijd voor een aantal reserve-elastiekjes voor het geval ze knappen.


LOSRAKENDE BRACKETS

Om te voorkomen dat er onnodig vaak losse brackets zijn, mogen er geen harde en kleverige dingen gegeten worden zoals stokbrood, wortels, kauwgom, toffees, drop etc. Snij een appel altijd in kleine stukjes.
Als brackets onnodig losraken, heeft dit tot gevolg dat:

Meer informatie over deze en andere beugels is te vinden op www.orthodontist.nl.